Balzám na rty - Ale jaký? :)

Ahoj,
taky vám přijde, že na trhu je milion a jeden balzám na rty, a málo který dělá to co dělat má? Barví, lepé, chutná, smrdí, voní. Za svůj život jsem měla mega moc balzámů na rty ( pořád používám slovo mega? nebo se mi to zdá? :D ) tzv Jeleních lojů. 
Každopádně mě napadlo jich pár uvést jako příklad té správné koupě a taky té špatné :) Tady je pár z nich a doufám, že mi napíšete jaký máte čí chcete :) Prosím pochopte, že jsem blázen a mám toho doma (mega) moc :D a takřka vše znám. Tento článek je o balzámech na rty takových těch pěstících, výživných a prostě bez barvy. Ty tónovací by vyšly na další článek a třeba někdy :) Konečný verdikt nad balzámem najdete vždy na konci odstavce červeným písmem :)
Prosím berte v potaz to, že je to můj názor. Mě balzámy vyhovují a nebo naopak. Nemusíte souhlasit :) ale třeba nebudete ani nic namítat. Tak a začneme s prvním pánem na holení :D

1 ) Oriflame - Zázračný kelímek

Vyrábí se v několika variantách a je na trhu x let. S cenou od 79kč do 500kč/ 15 ml. Musím říct, že v mém šuplíku mi dělá kamaráda již dlouho. Dostávala jsem ho a kupovala si ho vždycky, když jsem potřebovala něco na rty, co opravdu pomáhá a má vícero využití. Pro jeho malé balení ho dáte takřka kamkoliv. Do kabelky či kapsy. Prostě všude se vejde. Uznávám, že ho mám hodně ráda a používám ho dosti často. Pro mě má, ale jednu vadu a to : (ti co mě znají, že Baru, vědí co mi na něm vadí nejvíce) Já nesnáším opravdu nesnáším u lesků a rtěnek a balzámů tři věci

 * kalíšek - jakmile má něco kalíšek, do kterého musím dát prst tak mi tečou nervy :D nesnáším, když mi lesk zaleze za nehet natož, že mám opatlaný prst :/
* chuť - jakmile má něco chuť a je jedno čeho. Ovoce, zeleniny nesmyslu :) tak se mi zvedá žaludek, když si toto dám na rty :/
* vůně - ta mi vadí snad minimálně. Když něco voní hezky a příjemně tak dobrý, ale výrazná vůně a k tomu chuť? No domyslete si samy co chci napsat :/

Napsala jsem tři důvody, které prostě nepřenesu přez srdce. Bohužel zázračný kelímek má několik variant, které jsem měla a byly pro mě sladké nebo s pachutí a nebo moc voňavé.

Nejlepší je asi klasika :) Prostě bez chuti a zápachu. Mám na stole i čokoládový a to je pro mě strašně nepřekonatelný problém. Voní hezky po čokošce, ale ta chuť :/ on chutná jako hořká čokoláda a prostě mě ta chuť opravdu demoluje :( takže si s ním mažu suchá místa na těle a nazdar.

+ velká gramáž
+ více účelové využití
+ velikost - skladnost

- balení - kalíšek a tvar
- vůně
- chuť
- cena 



Varianty :
  • klasika 
  • čokoláda 
  • mandle 
  • černý rybíz 
  • třešeň 
  • kokos 
  • vanilka
  • karamel
 Klasika, super. Čokoláda, fuuuj :/ , jak tohle můžu říct o čokoládě :/ Mandle, mi nevadí. Černý rybíz, jsme neměla, dost se bojím. Třešeň, jsem neměla a mám za to, že to byla nějaká limitka. Nejsem si jistá a nějak mi to netrhá žíly, protože se ho bojím :D. Kokos, miluji kokos a nevadí mi ani kelímek. Vanilka, je další vůně a příchuť (v jídle) kterou mám vážně ráda a ani kelímek mi nevadí. Karamel, celkově bráno nemusím moc karamel. Jendou za čas něco karamelového. Ale u kelímku se vážně bojím chuti a vůně. Neměla jsem ho.
Zázračné kelímky jsou vážně klasika a už tak nějak patří do stálého produktu, každé ženy. musím říct, že je pěkný a kvalitní a pomáhá jak na suché kůži (míněno na těle) tak na rtech. Nevýhodou je cena. pokud ho nenajdete v akci máte Smolíka Pacholíka :D
Rty zjemňuje a vyživuje, pomáhá léčbě. Na rtech vydrží poměrně dlouho. Já jsme fakt máklá :D jsme při psaná tohoto odstavce přišla na to, že mám ve stole načaté 4 kelímky :D Božéééé :D

 ANO 

2 ) Oriflame - Balzám na rty Lip Spa Therapy

Ano zase Oriflame. Jestli čtete moje články, zjistili jste, že mám hodně věcí od této značky. nebudu přece psát o něčem co neznám a nemohu hodnotit. Proto píšu o tom, co znám a mám ráda a naopak :) Mezi ně patří i tento balzámek. 
Mám na něm ráda, že je v tubičce :) ano blbost, ale já prostě nesnáším kalíšky :D

+ tuba
+ varianty
+ chuť
+ vůně
+ barva 

- velké balení (cm)
- malá gramáž
- cena
- spotřeba
- výdrž 

 Kupodivu když už má plusy tak najdu i ty mínusy. Nemám ráda tubičku, ve které je. Je laciná a velká. Gramáž 1,6 nic moc extra :/ Cena od 99kč do 150kč. Směšné. Za tu cenu najdu x lepších balzámů na rty. Spotřeba. Velmi rychle ho vyplácáte, protože moc nevydrží na rtech a tím pádem mažete a mažete a mažete. Dobře cca hodinu na rtech vydrží, ale déle ne. Mám ho ráda ve všech variantách. Neutrální nedělá nic, krom toho, že vyživuje a chrání a pomáhá chránit rty od škodlivých vlivů ( polibků :D ) Další varianty krásně obarvují rty a přijde mi, že vydrží o něco déle než transparentní.

Varianty :
  •  Transparent
  •  Natural Pink
  •  Soft Rose
  •  Caring Nude
Mám je vážně ráda, když mají svoje vady. Ale barevné jsou super. většinu balzámů jsem dostala. Za tu cenu, kterou stojí bych si je nekoupila. Ani v akci :/

 Zdroj fotek Oriflame :) 
 Za mě ANO a NE ( v akci ano mimo akci ne )  

3 ) Balzám na rty Višeň - Boemi

Tento balzámek jsem dostala k narozeninám od táty a jeho přítelkyně. No tak jak to říct :D Je bio, obsahuje jojobový olej a pečuje. Jeho popis je pravdivý.

 + velké balení 15ml
 + cena 79kč
 + chuť
 + vůně
 + dostupnost a neměnnost ceny
 + balení - kovové a bytelné a skladné

- balení - je to zase kalíšek :D, ale drápu ho nehtem :D
-  varianty
- takové to šmejrání prstem, aby jste ho nabraly na rty - řeším nehtem :)

Sama na to koukám jako puk :D jen dva zápory :D dobře 3. Mám ho ráda. Opravdu mi přijde, že něco dělá a dělá to s velkou snahou. Pěkně zjemňuje rty, chrání je a pomáhá při jejich hojení a nápravě. Vydrží na rtech dost dlouho na to, aby mohl něco dělat :)
Zdroj fotky + dostupný shop :) 
ANO


4 ) Avon Rich Moisture Balzám na rty vánoční balení

Za tu dobu co je Avon na trhu měl těch kalíšků a lesků a vosků a balzámů miliony :) Mezi nimi i tento ve Vánočním přebalu. Jak tak na to koukám mám doma dva balzámy na rty od Avonu + několik v tubě ( těch v tubě bych tady našla i dalších 5 od Oriflame :D )
Myslím si, že ty balzámy od Avonu, jsou všechny dost podobné. Liší se o obalu a někdy i složení, ale vesměs jsou stejné.
 Nevím jestli se tento kelímek ještě dělá nebo nedělá, ale já ho tady mám. Používám ho minimálně a můžete hádat proč :/  
 
+ balení - nápadité a hezké                                                
+ vůně
+ varianty 
+ cena
+ dostupnost
+ konzistence
+ kvalita
+ výdrž 

- balení - zase kalíšek
- chuť -  zrovna tento vánoční je sladký :( ty kalíšky se liší kus od kusu a asi varianta od varianty
- gramáž - každý kalíšek má jinou gramáž - tedy alespoň ty co tady mám
- cena - liší se katalog od katalogu a kus od kusu
- výdrž - liší se kus od kusu
- konzistence - liší se kus od kusu


Varianty : 
  •  s kakaovým máslem a vitaminem E
  •  s výtažky z oliv
  •  se včelím voskem
  •  s broskví a bavlnou
  • s vanilkou  
Mám doma Vánoční a pak s magnólií. S magnólií je růžový a nemá chuť a hezky voní s gramáží 15ml. Vánoční má 7ml, voní a sladce chutná. Už vím, proč ho nepoužívám. Já nemám ráda v puse tu chuť. Jakmile se napiji nebo si olíznu rty cítím tu chuť a vadí mi. Ta výdrž se taky liší. To mi vadí má hodně plus, ale takřka stejně i těch mínusů. Bude to znát hrozně,ale. Děkuji zkusila jsme a došla k závěru, že .................................
 NE

5) EOS
Všemi opěvovaný EOS. Mega nádherný, mega drahý, mega skvostný a mega boží a já nevím co ještě bych o něm řekla :D ( asi jste už pochopily, že je to irone)  
Eos je ten první a poslední balzám na rty, který mě nezajímal od první chvíle a asi ani nebude nikdy zajímat. Víte, co mám chuť napsat? :D je to asi tak stejný nesmysl jako je film Paranormal Activity. A teď jsem proti sobě poštvala všechny příznivce Eosu a i filmu. Oba mi přijdou jako mega hloupost. A moc se za tento názor omlouvám, ale je to tak. Pro mě zcela určitě. Fakt se za hanění všem omlouvám, ale měla jsme možnost Eos zkusit a děkuji a nikdy více. Od lifrovala jsme ho ségře, protože té vyhovuje.

  + má nádherné balení, které je super ve všech barvách. 
  + varianty 
  + 100% přírodní

- dostupnost  - v ČR se neprodává, leda objednat
- cena - 179kč až 300kč +-pošta
- vůně - prostě mi vadí, protože je moc vtíravá
- chuť - no dělá se mi z ní špatně
- tvar samotného balzám - zajámá mě, co se stane, když vymatláte vrchní část vajíčka, co spodní?
- gramáž - 7g za takovou cenu???????????
- machrovinka - nepotřebuji mít drahý balzám na rty abych machrovala v autobuse s tím, že jsme hvězda jasná a ušetřila jsem si na tento balzám.


Varianty :
  • strawberry sorbet
  • sweet mint
  • blueberry acai
  • honeysuckle honeydew 
  • tangerine
  • coconut milk - asi tak jediný, který mě láká, ale bojím se chuti
  • barbados heat wildberry
  • lemon drop
  • vanilla mint
  • pomegranate raspberry
Jak jsem již řekla, má nádherné balení a krásně barevné. Ale pro mě má spoustu mínusů, které já nepřekonám a díky, kterým je pro mě tento tak oblíbený balzámek, tak nepřekonatelný a odporný. Měla jsem oranžový a strašně vážně strašně moc voněl. A chutnal. Tak strašně sladce chutnal, že jsem ho cítila v puse aniž bych si olízla rty. Omlouvám se všem, ale ..........
NE 

No ještě nekončím s tím hodnocením. Ten můj jednou použitý EOSek jsem dala Báře a poprosila jí, aby mi napsala svůj názor na něj.

Bára : Eos-dalo by se říci,dnes už legendární balzám na rty.Spousta z nás si ho koupila jen kvůli tomu roztomilému obalu. Já miluji i to co je uvnitř,miluji balzámky s příchutí a pak ty hezky přírodně vonící.Balzám by podle mě, měl být, voňavý, chutný, hutný, hodně hydratační, nelepit a na rtech chvilku vydržet. Eos toto vše splňuje.Jen pozor na fakey,ty se originálu nevyrovnají a mohou vám způsobit pěkné zdravotní komplikace.


6) Baby Lips
V současnosti asi nejprodávanější a nejočekávanější balzámek na rty. Konečně se dostal do ČR a každá ho má. Stejný fenomén jako u Eosu.
Baby Lips má být prostě úžasný. No tak se na něj podíváme na kluka :)


+ je v tubičce
+ více variant
+ hezký vzhled
+ bez chuti
+ bez zápachu
+ výdrž -  ale 8 hodin fakt nedá - max 4
+ účinky


- tavený v obalu, který je nedobytný
- cena





Varianty :
  • Mint Fresh
  • Hydrate 
  • Intense Care
  • Pink Punch 
  • Cherry Me
  • Peach Kiss
Navíc co jsem koukala se dělá i nějaká neon edice :)

Pokud ho nepořídíte v akci tak jeho cena je okolo 150kč? Teď si nejsem jistá, ale vím, že jsem si ho nekoupila za standardní cenu. Cena se pohybuje od 69kč do těch 150kč. Dobře když zavřu oči nad cenou a tím ošklivím obalem, ve kterém je zatavený. Strašně se mi líbí ten hravý obal :) Mám doma ten hydratační a pak Pink Punch - ten jsem si koupila hlavně kvůli té barvičce :) Musím říct, že je opravdu super. A tak jak moc všichni chvílí Eos já chvílím Baby Lips. Na rtech vydrží dlouho, zvláčňuje, pomáhá, chrání, rty dělá jemné a zdravé. Moc se mi líbí :)
Zdroj fotky :) 

ANO

7) Marionnaud Soin Lévres Nurrissant
Asi nejprodávanější balzámek na rty v parfumérii Marionnaud. Pořád jsem kolem něj chodila až jsem ho pořídila :) Oslovil mě balením a historkou paní prodavačky :) " Koupila jsem ho dceři, když jela na hory. Když se vrátila cca po týdnu tak měla z balzámu jen tubičku. Když jsem se jí ptala, co dělala, že nemá už ani trochu tak mi odpověděla: Ten balzám byl tak super, že se mi s ním mazal každý:)" 
To si mě získalo a odnesla jsem si ho. Musím říct, že nelituji. 

+ je v tubičce 
+ hezký a účelný obal 
+ vysoký výdrž - dala bych ruku do ohně za to, že on těch 8 hodin dá :)
+ složení 
+ konzistence - je to takové máslíčko :)
+ kvalita

- cena 
- dostupnost 
- nedělá se v jiném provedení 

Vím, že jsem napsala mínusy, ale ony nejsou vážné. Cena je 109kč na parfumérii Marionnaud, tím jsem se dostala k té dostupnosti. Seženete ho na parfumérii a doufám, že i na Shopu :)
Dělá se jen tento a trošičku mě mrzí, že není třeba nějaká tónovaná varianty :/ Ale jak vidíte tak to není až tak velký nedostatek. Za mě musím říct jedno velké obrovské ....

ANO

8) Caemex 
Do doby než se na trhu objevil Eos tak byl tím top balzámem na rty. Musím říct, že takové to šílenství kolem mě nezajímalo a začala jsem si ho kupovat až po tom všem. Hodně jsem koukala na recenze či líčící videa a takřka ve všech byl použit. Zaujal mě a tak jsem ho někde sehnala. No nejen, že nemusím kalíšky tak nemám ráda ani tubičky :D já vím jsem hrozná. Ale takové ty plastové tubičky snesu více než kelímek. A tak jsem si koupila dva v tubě a jeden v té plastové s hrdélkem. Nejsem si jistá, jak se tomu nadává :D


+ dělá se v tubě, v kalíšku i v tubě s hrdlem
+ působí podle popisu 
+ vydrží
+ dělá se ve více variantách 
+ obsahuje SPF 15 

- cena
- dostupnost 
- množství

Varianty:
  • klasika 
  • jahoda
  • třešeň 
  • granátové jablíčko 
  • limetka 
  • vanilka
Carmex, je proslulý tím, že rty vyléčí ze všeho. Úplně ze všeho. Oparů, koutků, popraskaných rtů. prostě ze všeho. Ale na druhou stranu si na něj rty tak rychle přivyknou, že potom vám na rty nepomůže nic. No tento fakt jsem nevypozorovala. Ale je pravda, že já nepoužívám jen jeden balzám na rty. Hodně je střídám. Carmex je velký oblíbenec. Protože z těch všech balzámů je můj úplně nejoblíbenější a miluji ho, takže říkám :) ....

ANO

9) Keims - Extraordinary Regenerating Lip Balsam
Keims je značka, která dělá vysoce kvalitní pečující kosmetiku. Proto i balzám na rty byl hodně velké překvapení v krabičce krásy :) Ano v Lady Boxu. Velmi mě dostal. K tomu jsme se přiznala již v článku o LB Srpen. Na nějakou dobu sundal ze špice Carmex, ale jeho sundal zase Marionnaud :) :D Prostě se mě tady perou cca 4 péče na rty o mojí přízeň a tak je tady matlám všechny :)

Dáme si nějaké + a zase nějaké mínusy? :D

+ tubička
+ složení
+ regenerace
+ ochrana

- konzistence - je hodně tekutý
- výdrž - díky konzistenci málo vydrží na rtech
- cena 

Prosím koukněte na článek, který jsme psala o LB Srpen aneb tady to nekončí  a dozvíte se více

Každopádně můj názor na něj se nijak nezměnil. Ale střídám ho hodně s ostatními balzámy :) Tubička super, složením vás osloví :) protože obsahuje Ginkgo Bilobu + obsahuje SPF 15.
S obsahem 15ml a při ceně 199kč se mnozí asi zarazí, ale z mého pohledu říkám, že za tu cenu stojí a jednou za čas je potřeba se pořádně hýčkat a hlavně rty :) Proto na tento balzámek říkám ...........
ANO
 
No a co říci dál :D Dochází mi slova, při pomyšlení na to, jak tento článek zakončím. :) Nedávala jsme do článku balzámy tónované ani jinak zabarvené, které sice pečují, ale barví. Nedávala jsem sem ani lip buttry ( no prostě máslíčka :D ) a nedávala jsem sem ani rtěnky v tužce a nic podobného. Ty by vydaly zase na další kilometr článku :D Ale nějaké shrnutí. Za mě nejlepší balzámy na rty a je jedno, jak je seřadíte jdou 
  1. Balzám na rty Višeň - Boemi
  2.   Keims - Extraordinary Regenerating Lip Balsam
  3.  Marionnaud Soin Lévres Nurrissant
  4. Carmex

    Za mě nejlepší balzámy na rty. Kvalitní, pěkné, voňavé a poměr kvalita/ cena / výkon tyto balzámy splňují dokonale :) 
    Prosím berte v potaz to, že je to můj názor a od toho vašeho se bude lišit :) určitě Vás urazil můj názor na Eos, ale samy vidíte, že třeba Bára ho miluje :) Každý produkt je originál, tak jako lidi, kteří ho užívají. Některé sednou lépe a některé méně :)  No a to je tedy konec :) Já se budu těšit zase příště. 

    Mějte se krásně Vaše Sandra






Komentáře

  1. Ty Jo tak z tech balzamu tady mam akorat carmex a jinak s Tim Eos a babylips silenstvim taky nevim co lidi blaznej a kdysi jsem mela I ten Avon kelimek no a letel po par dnech do kose :/ jinak muzu doporucit treba saloos Nebo Vaseline balzamy ale carmexu se nevyrovnaji ale jsou vcelku dobry Nebo klasicky jeleni Luj s tou dirou vespod nezklame

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, no ani já sama nechápu posedlost Eosem. Baby Lips bych dokázala pochopit, ale Eos vážně ne. Jinak děkuji za doporučení :) Určitě se po něm podívám :)

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky